Nissewaard Ateliers

Geraniumstraat 34
3202 RE Spijkenisse
postadres:
Landpoortstraat 1
3211 AT Geervliet
list icons map

Opening NissewaardAteliers

Afgelopen zaterdag 27 september 2014 om 16.00 uur hebben de burgemeesters van Spijkenisse en Bernisse, resp. Mevr. Mirjam Salet en Mevr. Pauline Bouvy,  de NissewaardAteliers geopenend. Bij de openingshandeling kregen zij hulp van het 'strandbeest' van Theo Jansen. 

Na de opening door beide burgemeesters, gaven de betrokken kunstenaar een blik in hun atelier onder begeleiding van muziek door muziek van o.a. Heribert Wagner en Dirk Nusink. Op het atelierplein verzorgden Terence Hensen en Jos van Oost de muziek. 

 

De voormalige Jan Campertschool in Spijkenisse-Noord is begin december 2013 door NisseWaardAteliers BV aangekocht en verbouwd. Het schoolgebouw heeft nu zes ruime ateliers van elk 60 m2, een kleiner atelier en een gezamenlijke expositieruimte en twee lokalen voor educatieve doeleinden.

 

De ateliers van NisseWaard waren in korte tijd verhuurd. Een modeontwerpster (Jaqueline Spaans), een keramiste (Nicoline Lancee), een schilder/musicus (Heribert Wagner), een edelsmid (Thea de Bruin), een beeldhouwster (Tineke Nusink), een boekbinder (Henriette Corpeleijn) en twee glaskunstenaars (Judith van de Wint en Corrie van der Meer) werken er nu. In de expositieruimte heeft beeldend kunstenaar Erik Sep een gedetailleerde miniatuurstad gemaakt, nadat eerder Nico Parlevliet er met zijn multimediale installatie ‘De zee’ exposeerde.

 

“Dit succes is te danken aan een gemeentebestuur dat het belang van creatieve ondernemers in de gemeente erkent en faciliteert, aan de creatieve ondernemers die het risico voor exploitatie op zich nemen en aan de kunstenaars die de kans aangrijpen om hier aan het werk te gaan”, aldus NissewaardAteliers