Nissewaard Ateliers

Geraniumstraat 34
3202 RE Spijkenisse
postadres:
Landpoortstraat 1
3211 AT Geervliet
list icons map

Power of Picture

 

Michaela van den Nouweland is een fotografe, geboren in 1971 te Liberec (Republiek Tsjechië), woont en werkt in Spijkenisse.


Ze groeit op in Tsjechië waar zij al vroeg haar fascinatie en bewondering voor de grote meesters en haar passie voor het creëren ontwikkelt. In eerste instantie ontdekte ze zelf haar talent in schilderen en tekenen, maar daarna ging ze zich steeds meer toeleggen op fotografie en volgde een opleiding aan Fotovakschool te Rotterdam. Haar werk heeft een conceptueel karakter. Ze heeft een scherp inlevingsvermogen en registreert eenzame emoties (series ”Hidden”, “Uncomfortable”, “Naked”). Haar portretten en series hebben meerdere lagen, benadering is sober, maar toch heel indringend en voor iedereen herkenbaar.
Samen met fotografe Isabelle van den Heuvel richtte ze vorig jaar NONONSENSE.gallery op ,waar ze hun werken voor brede publiek presenteren.


Michaela van den Nouweland aan het woord:


“Ik merk dat ik graag aan autonome projecten werk. Ik ben er trots op dat ik mijzelf goed kan motiveren om aan projecten te beginnen en door te zetten.
In mijn fotografie ben ik altijd op zoek naar gewaagde beelden met een ongebruikelijke compositie en een soort serene spanning, om zo een meeslepende kijkervaring te creëren. Ik voel me aangetrokken tot de puurheid, kwetsbaarheid en authenticiteit van mensen. Storytelling is hierin het sleutelwoord. Mensen nieuwsgierig maken naar het verhaal achter het beeld. Ik hoop natuurlijk dat de kijker ook verwonderd of verrast wordt en het een mooi of interessant beeld vindt.
Na de “Hoop expo”, een gezamenlijke expositie met Isabelle van den Heuvel in Den Haag “ zijn mijn foto’s in “Nissewaard Ateliers” te zien. In de toekomst wil ik zoveel mogelijk nieuwe projecten aanpakken en exposeren. ”

 

 

 

http://www.powerofpicture.nl/ 

https://www.nononsense.gallery/